sábado, 20 de septiembre de 2008

Betekenis van Seks

Het is heel belangrijk te beseffen dat we door seks op een heel intieme manier in contact treden met een andere persoon. Op het niveau van onze ziel creëert dit een band die niet meer uitwisbaar is. Op een spiritueel niveau blijven wat met de persoon verbonden waarmee we seks gehad hebben.
Het maakt niet uit of daarbij liefde betrokken was of niet, of het één keer was of meer. Vanaf de seksuele daad wordt er iets nieuws gecreëerd in ons, een nieuwe band met een andere persoon, die niet meer uitwisbaar is.

Dit is voor de rest van ons leven.

Wat betekent dit?

Dit wil niet zeggen dat je die persoon moet opzoeken of helpen of wat dan ook. Het betekent dat we innerlijk respect moeten hebben voor deze persoon. Hij of zij is een deel geworden van ons leven, van onze persoonlijke geschiedenis en dragen ertoe bij dat we zijn wie we zijn vandaag.

Je kunt natuurlijk ook zo’n banden hebben met andere personen zonder seks met die mensen te hebben. Het is niet nodig om seks te hebben om zo’n band te creëren. Denk maar aan ouders, vrienden,... Seks is niet de voorwaarde voor zo’n banden. Zo’n banden zijn wel een noodzakelijk gevolg van seks.

Met iedere sekspartner worden die banden minder sterk waardoor deze banden, na vele partners, uiteindelijk nog maar heel licht voelt. De betekent vrijheid. Daardoor kan de liefde ook groeien want de keuze om bij de partner is dan niet meer omwille van de band die zo sterk is omwille van de gezamenlijke seksuele geschiedenis maar omdat je in alle vrijheid voor de ander kiest.

Hoe meer liefdesbanden, hoe groter de capaciteit tot liefhebben.

No hay comentarios: